Welkom bij de Breitner Academie


De Breitner Academie verzorgt dé hbo opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving in Amsterdam. Bij ons leer je als aankomend kunstdocent kunst maken, naar kunst kijken en als docent je kennis van kunst over te dragen.

We bieden een voltijdopleiding voor studenten die recent eindexamen middelbare school hebben gedaan én we bieden een verkort tweejarig programma, gericht op beeldend kunstenaars die (in deeltijd) een onderwijsbevoegdheid willen halen. Lees hier meer over de voltijdopleiding en lees hier meer over de deeltijdopleiding tot onderwijsbevoegde voor beeldend kunstenaars. Elk studiejaar hebben we meerdere open dagen/avonden, mei 2024 van de laatste van dit studiejaar. Lees hier meer over de open avond en hoe je aan te melden.

Aanvullend onderwijs
Met het eenjarige post hbo leertraject On the Movie ontwikkel jij je al filmmakend tot een bekwame filmdocent, vanuit je praktijk als kunstdocent in het primair- en voortgezet onderwijs en mbo.
Studio Breitner is een kunsttalentklas voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het programma duurt 10 weken en gericht is op het ontwikkelen van beeldend werk. Het programma wordt twee keer per jaar aangeboden op 10 dinsdagmiddagen van 14.30 tot 17.30 uur.

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
De Breitner Academie is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). De AHK is een instelling voor hoger onderwijs in de kunsten en bestaat uit Conservatorium van Amsterdam, Academie voor Theater en Dans, Filmacademie, Academie van Bouwkunst, Reinwardt Academie, Master Kunsteducatie en Breitner Academie.

studeren aan de Breitner Academie

Studenten vertellen je alles over de Breitner

On The Movie: onze post hbo jaargang filmeducatie

Rondleiding door studenten Romy en Irenke

agenda

20.08.24
Breitner Academie

Projecten van studenten