Brandt!

zaterdag 24 maart 2018, 16:00 - 20:00 uur
Casco
Asterweg 22
1031 HP Amsterdam-Noord

Brandt! is een samenwerking van de Breitner Academie, het Conservatorium van Amsterdam en de Academie voor Theater en Dans.

Brandt! is een 24-uurs ontmoeting waaraan alle 2e jaars studenten van docent Beeldend, Muziek, Dans en de 2e en 3e jaars van Theaterdocent meedoen (+/- 50 studenten) meedoen.
Brandt! begint vrijdag 23 maart om 22 uur en eindigt zaterdag 24 maart om 22 uur.
Brandt! is open voor publiek op zaterdag 24 maart om 16 uur en loopt door tot 20 uur. De performance start om 16 uur. De toeschouwers kunnen zelf bepalen wanneer ze komen en hoe lang ze blijven.

Doel is om in groepjes toe te werken naar een vier uur durende manifestatie/performance rondom de vraag “Wat houdt jouw vuur brandend?”. We gaan hierbij op zoek naar het acti vistische aspect van kunstenaarschap, wat drijft je, wat vind je belangrijk, welke vragen stel je, hoe breng je dat over het voetlicht?  Het programma in de nacht is opgedeeld in blokken waarin steeds 1 discipline als uitgangspunt genomen wordt.Het creëren gebeurt vooral ’s nachts en ’s ochtends. Per discipline is een ‘interventionist’ uitgenodigd die de studenten zal prikkelen en het maakproces een stukje bijwoont.

Als interventionisten komen Yuri Veerman (beeldend), Vincent Verburg (dans), Merlijn Twaalfhoven (muziek)  en Victor Mentink (theater) langs.

De locatie is Casco, Asterweg 22, Amsterdam (Noord)

Delen