One Minute Award voor vraatzuchtig stilleven

Gepubliceerd op

Wypke Jannette Walen, docente aan de Academie voor Beeldende Vorming, heeft in Shanghai een One Minute Award ontvangen voor haar foto-animatie De Keukens van Amsterdam. De film gaat over een vraatzuchtig stilleven in een Amsterdamse 17e-eeuwse keuken.


One Minute Awards
De jaarlijkse One Minute Awards wordt georganiseerd door The One Minutes stichting; een wereldwijd netwerk voor makers van films die precies een minuut duren. De formule is simpel en lastig. De beperkte tijd van een minuut dwingt de kunstenaar tot nadenken over wat hij of zij wil laten zien. De awards werden dit jaar in Shanghai uitgereikt op 19 maart 2010.

Mute02
De Keukens van Amsterdam is de hele maand maart van zonsondergang tot zonsopgang te zien als projectie op de façade van het voormalig belastingkantoor in Haarlem. Wypke is een van de acht geselecteerde kunstenaars die zich voor het project Mute02 met hun werk uitspreken over het stadse leven.

Wypke Jannette Walen
Wypke Jannette Walen (1978) is in 2004 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming en is nu werkzaam aan de Academie als docent Nieuwe Media. Zij heeft diverse foto- en filmprijzen op haar naam staan.

Links
The One Minutes
Mute02
Wypke Jannette Walen

 

Delen