Studenten Beeldende Vorming participeren in Zomerschool Amsterdam

Gepubliceerd op

Studenten van de Academie voor Beeldende Vorming begeleiden deze maand zo'n zeventig scholieren met een leerachterstand op de Zomerschool Amsterdam. De kinderen van 10 tot 12 jaar krijgen 's ochtends theorielessen en gaan 's middags op de Academie aan de slag met verschillende materialen en technieken.

 

De Academie voor Beeldende Vorming, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, werkt in het project samen met het Pratt Institute uit New York. Beide instituten leveren een aantal studenten, die onder leiding van docenten Kunsteducatie een programma aanbieden aan de ongeveer zeventig kinderen van negen basisscholen in Amsterdam. Het project wordt georganiseerd in het kader van de Onderwijstijdverlening van het Meesterplan Onderwijs Nieuw West, en vindt dit jaar voor de tweede maal plaats.

Voor de studenten van de Academie voor Beeldende Vorming, die worden opgeleid tot docent in de beeldende vakken, is de Zomerschool een unieke mogelijkheid om kennis te maken met de multiculturele doelgroep uit het primaire onderwijs, en tegelijkertijd een kans om in internationaal gezelschap samen te werken.

Doel van het project is het vergroten van sociale vaardigheden en de betrokkenheid bij de stad en de buurt waar de leerlingen wonen of naar school gaan. Het thema van dit jaar is 'de Gedekte Tafel door de eeuwen heen'. 's Ochtends krijgen de kinderen theorielessen, in het middaggedeelte gaan ze op onderzoek uit en leren zij werken met verschillende materialen en technieken door middel van workshops in onder andere animatie, keramiek, grafiek en theater. Het filmpje boven aan dit bericht is het resultaat van een animatieles.

De lessen vinden plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 30 juli. Op de slotdag is er een tentoonstelling met de resultaten in het Basisburo op de Tolstraat.

Voor meer beeldmateriaal en informatie: www.zomerschool-amsterdam.nl.

Delen