Kinderen Zomerschool Amsterdam op bezoek bij burgemeester

Gepubliceerd op

Op woensdag 25 augustus lieten negen kinderen aan burgemeester van der Laan zien wat ze geleerd hebben op de Zomerschool Amsterdam tussen 12 en 30 juli. Zo'n zestig kinderen uit groep zeven van het basisonderwijs volgden drie weken lang een zomerprogramma om goed voorbereid naar groep acht te gaan. Een deel van de lessen vond plaats op de Academie van Beeldende Vorming.

 

De kinderen maakten samen met studenten en docenten van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving van de Amsterdamse Hogeschool voorde Kunsten en studenten van het undefinedPratt Institute in New York collages, hoeden, geschept papier en animatiefilmpjes.

In de korte tijd waarin de kinderen  werkten aan ‘het maken van kunst’ ontstonden mooie resultaten waardoor zowel de kinderen als hun ouders zich bijzonder trots voelden. Voor de deelnemende studenten van beide instituten, die worden opgeleid tot docent in de beeldende vakken, was deze tweede editie van de Zomerschool een bijzondere mogelijkheid om te werken met een multiculturele doelgroep uit het primaire onderwijs, en een unieke kans om in internationaal gezelschap samen te werken.

Zomerschool Amsterdam
De Zomerschool is bedoeld voor kinderen uit groep 7 van wie de CITO-score bij de entreetoets lager was dan de leerkracht had verwacht. Het zomerprogramma geeft de leerlingen de kans om goed voorbereid naar groep 8 te gaan. Tijdens de Zomerschool volgden de kinderen een gevarieerd lesprogramma, waarbij de nadruk lag op taal, uitbreiden van de woordenschat, verbreden van de algemene ontwikkeling en het aanleren van sociale vaardigheden. In de ochtend kregen de kinderen les in taal en rekenen. In de middag werden er verschillende activiteiten aangeboden op het gebied van sport, kunst en cultuur, aansluitend bij het ochtendprogramma. De Zomerschool vond plaats in het kader van het project Onderwijstijdsverlenging, onderdeel van het Meesterplan Onderwijs Nieuw-West.

Meer informatie
www.zomerschool-amsterdam.nl
www.academievoorbeeldendevorming.nl
www.pratt.edu

undefinedZomerschool op Flickr

Foto's Niels Otten

Delen