Studenten dingen mee naar MediaCultuurprijs 2011

Gepubliceerd op

Ongeveer honderd studenten van zes opleidingen Docent beeldende kunst en vormgeving dingen mee naar de MediaCultuurprijs 2011. Namens de Academie voor Beeldende Vorming zijn drie studentenduo's genomineerd. De uitreiking vindt plaats op 10 maart in Museum Boijmans van Beuningen.

 

De MediaCultuurprijs wordt uitgereikt in het kader van het project MediaCultuur: Kunst als mediacoach, dat als doel heeft om kunstdocenten op te leiden in het ontwikkelen en geven van kunstlessen op het snijvlak van actuele kunst en media-educatie. Kunstdocentenopleidingen uit het hbo werken daarbij samen met Nederlandse (media)kunstinstellingen om 'mediawijsheid' tot onderdeel te maken van de kunstvakken in het onderwijs. Het project staat onder leiding van Emiel Heijnen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Op de website www.mediacultuur.net worden lessen gepubliceerd die ontworpen zijn door studenten van de docentenopleiding Beeldende kunst en vormgeving van de Academie voor Beeldende Vorming van de AHK, Minerva, de Willem de Kooning Academie, ArtEZ en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Jaarlijks worden de beste lessen bekroond.

Namens de Academie voor Beeldende Vorming zijn de volgende derdejaarsstudenten genomineerd:

  • Rianne Sponselee & Soraya Welvaart
  • Anouk Thoes & Eva Belien
  • Iris de Kruif & Veerle de Jong

De uitreiking vindt plaats op donderdag 10 maart in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Vanaf 14.30 uur is er een vol programma met lezingen over recente ontwikkelingen in kunst en media door kunsthistorica Jorinde Seijdel en kunstenares Hester Scheurwater.

De winnaars van de Mediacultuurprijs ontvangen ruim 100 euro en hun lessenserie wordt opgenomen in het aanbod op www.mediacultuur.net.

Meer informatie op mediacultuur.net

Delen