Studenten Beeldende Vorming in de race voor MediaCultuurprijs 2012

Gepubliceerd op

Twee studentenduo's van de Academie voor Beeldende Vorming maken kans op de MediaCultuurprijs 2012. De prijs wordt toegekend voor de beste lessenserie op het snijvlak van actuele kunst en media-educatie, ontwikkeld door studenten van zes Nederlandse opleidingen Docent beeldende kunst en vormgeving. In 2011 wonnen AHK-studenten Rianne Sponselee en Soraya Welvaart de prijs.

 

Ongeveer 170 studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ, Willem de Kooning Academie, HKU, Minerva en Fontys ontwikkelden het afgelopen jaar een mediawijze kunstles voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Een vakjury bestaande uit Karlijn Muller en Joske van Zomeren maakt op donderdag 22 maart in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht bekend welke lessenserie bekroond wordt met de MediaCultuurprijs 2012. Voorafgaand aan de prijsuitreiking is er een besloten programma bestaande uit een lezing door publicist en tentoonstellingsmaker Karin Krijgsman en een themaprogramma Upload Cinema.

Namens de Academie voor Beeldende Vorming van de AHK zijn dit jaar twee duo's genomineerd voor de MediaCultuurprijs: Danai Reints & Annet van Poelgeest en Sarah van den Bosch & Marloes de Vries. In 2011 wonnen AHK-studenten Rianne Sponselee en Soraya Welvaart de prijs met hun lessenserie Rewind & Remix.

De MediaCultuurprijs maakt deel uit van het project MediaCultuur: Kunst als mediacoach, dat als doel heeft om kunstdocenten op te leiden in het ontwikkelen en geven van mediawijze kunstlessen. Kunstdocentenopleidingen uit het hbo werken daarbij samen met Nederlandse (media)kunstinstellingen om 'mediawijsheid' onderdeel te maken van de kunstvakken in het onderwijs. Het project staat onder leiding van Emiel Heijnen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De lessen worden gepubliceerd op de website www.mediacultuur.net.

Delen