Academie voor Beeldende Vorming podium voor Open Atelierroute

Gepubliceerd op

De deelnemende kunstenaars van de kunstmanifestatie Open Ateliers van de Plantage Weesperbuurt zijn in het weekend van 23 en 24 maart te gast in de Academie voor Beeldende Vorming (AHK). In het Academiegebouw aan het Hortusplantsoen wordt de centrale expositie van de route gehouden.

 

Het monumentale pand van de Academie, doorgaans intensief gebruikt door studenten en docenten, leent zich er uitstekend voor om ook werk van anderen te exposeren. Door de expositie te huisvesten toont de Academie haar verbondenheid met de culturele binnenstad van Amsterdam en de daar werkzame professionele beeldend kunstenaars en ontwerpers.

Ook in 2011 was de Open Atelierroute te gast in de Academie. Dit jaar is tijdens het weekend ook werk van studenten van de Academie te zien. Het gaat om ruimtelijke objecten en documentaire fotografie, voorbeelden van de vakken 3D en nieuwe media.

Het werkveld waarin de alumni van de Academie starten heeft zich de laatste jaren verbreed, en kunsteducatie wordt in de maatschappij en ook in het beleid van de overheid gezien als een belangrijk onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. Hierdoor vindt de start van de loopbaan van de alumni niet alleen plaats in scholen, maar steeds vaker ook in centra voor de kunsten, projecten, musea, op festivals en culturele podia. Ook de open atelierroute is een voorbeeld van zo'n podium van en voor professionele kunstenaars.

De Open Atelierroute is te bezoeken op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2013, van 12.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.openateliersplantageweesper.nl.

Delen