TINKEBELL geeft aftrap themaweek 'Engagement'

Gepubliceerd op

Zo'n 150 studenten en docenten woonden op 8 april de lezing bij waarmee kunstenaar TINKEBELL (Katinka Simonse) de aftrap verzorgde voor de themaweek 'Engagement' van de Academie voor Beeldende Vorming. De lezing vond plaats in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.

 

TINKEBELL bood de toeschouwers een openhartige inkijk in haar kunstpraktijk, waarbij ze inging op haar Zeeuwse achtergrond, haar werkproces en de reacties die haar werk oproept bij het publiek. Aan de hand van video's lichtte zij haar recente project Save The World uit, waarin ze kleinschalige particuliere liefdadigheidsacties op ironische wijze ter discussie stelt. Zo schonk ze een arm gezin in Guinee-Bissau een compleet interieur uit de IKEA-showroom en hielp ze bewoners van een favela in Lima hun huizen te beschilderen in de vorm van een groot roze hart.

In het vervolg van de themaweek gaan de studenten aan de slag in verschillende workshops. Een groep studenten brengt gedurende de week verslag uit op een speciale website, door middel van foto's en quotes. De eindresultaten worden gepresenteerd op vrijdagmiddag 12 april op de Academie voor Beeldende Vorming.

Delen