Opleidingen Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gaan naar Overhoeks

Gepubliceerd op

De Academie voor Beeldende Vorming en de masteropleidingen van de Theaterschool, DasArts en de Amsterdam Master of Choreography verhuizen zomer 2015 naar het voormalige Shell Grootlab in Overhoeks, Amsterdam Noord.


Op 13 februari ondertekenden de gemeente Amsterdam en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten het contract voor de aankoop van een deel van het voormalige Shell Grootlab.

Het Grootlab bevindt zich op een interessante locatie, met veel (kunst)instellingen als inspirerende buren, waaronder EYE, de Tolhuistuin, ID&T en Dansmakers. Broedplaats A lab wordt in het Grootlab de directe buur van de AHK. Andersom kan de hogeschool een belangrijke bijdrage leveren aan de omgeving, die volop in ontwikkeling is: in de toekomst zal hier ook de Local School gevestigd zijn, waarin gastvrijheid, lokale samenwerkingen en publieke activiteiten centraal zullen staan.

Delen