Sterk docententeam bevestigd in accreditatie van Amsterdamse docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving

Gepubliceerd op

De bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving van de Academie voor Beeldende Vorming (AHK) is door een commissie van experts uit het (hoger) onderwijs beoordeeld en op grond daarvan voor de komende zes jaar geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

De bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving van de Academie voor Beeldende Vorming (AHK) is door een commissie van experts uit het (hoger) onderwijs beoordeeld en op grond daarvan voor de komende zes jaar geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Volgens het panel is het opleidingsprofiel actueel en past dit bij de vraag van de landelijke beroepspraktijk van de kunsteducatie. Het docententeam is een sterk punt van de opleiding: docenten zijn gekwalificeerd en op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Hun bevlogenheid en betrokkenheid bij de opleiding en de beroepspraktijk zijn lovenswaardig.

Het auditpanel stelt verder vast dat het onderwijsprogramma de studenten opleidt tot ambachtelijke docenten die het werkveld betreden met goede beeldende kwaliteiten en voldoende kennis en vaardigheden. Alumni en werkveldvertegenwoordigers bevestigen dat. De commissie beoordeelde de standaarden als voldoende: de opleiding beschikt over een actuele set eindkwalificaties, een voor studenten prettige onderwijsleeromgeving en wat betreft toetsing en gerealiseerde eindkwalificaties is er sprake van een adequaat toets- en beoordelingssysteem en een eindniveau dat past bij het beoogde bachelorniveau.

zie ook
Details en accreditatierapport op website NVAO
Accreditaties Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Delen