Vormgeving docentenprijs door studenten Academie voor Beeldende Vorming

Gepubliceerd op

Willemijn Beth, Jasmijn Kamsma en Boris Lyppens ontwierpen de prijs voor de Beste Docent van het Jaar. Op 17 januari ontving winnaar Alexandru Iosup van de TU Delft de prijs uit handen van Jet Bussemaker, minister van onderwijs, in aanwezigheid van de vormgevers.

De prijs bestaat uit twee glazen staafjes die bij elkaar gehouden worden in een koperen cirkel op een perspex plaat met metalen voetjes. De studenten verzorgden de vormgeving in het kader van het vak 3D. Willemijn, Jasmijn en Boris:”Wij hebben een ontwerp gemaakt dat onderwijs verbeeldt zoals wij het zien. Het is een sculptuur die het leerproces laat zien dat tussen docent en student plaatsvindt. Het leren vindt niet alleen plaats bij de student, maar ook bij de docent, ze leren van elkaar en dat is wat wij geprobeerd hebben te vatten in deze prijs voor de 'Docent van het jaar' verkiezing!’

De verkiezing van Docent van het jaar wordt jaarlijks georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg. Met de verkiezing benadrukt het ISO het belang van docenten als fundamenten van goed onderwijs. Ook voor de vormgeving van de prijsvoor de verkiezing in 2016 zullen weer studenten van de Academie voor Beeldende Vorming benaderd worden.

De vormgevers tijdens de prijsuitreiking

Winnaar Alexandru Iosup ontvangt de prijs van minister Bussemaker

Foto van de prijs: Cassander Eeftinck Schattenkerk

Delen