‘Straks is mijn scenografie te zien. Nu eerst op tournee met My Baby’

Gepubliceerd op

Alumna Frouke ten Velden: ‘Ik ben druk bezig met het ontwerpen van een scenografie, Sun City II, die te zien zal zijn in de zomer op het Over het IJ festival.

Alumna Frouke ten Velden: ‘Ik ben druk bezig met het ontwerpen van een scenografie, Sun City II, die te zien zal zijn in de zomer op het Over het IJ festival.'

'De voorstelling sluit aan op het transitie denken van hoogleraar Jan Rotmans. Het gaat over de kantelperiode waarin wij ons nu als samenleving in bevinden, waar oude systemen worden afgebroken en nieuwe opgebouwd. De titel verwijst naar het boek Civitas Solis (1602) van Tomasso Campanella waarin hij Utopia beschrijft. ‘

Docent, onderzoeker en visual artist/ VJ
Frouke behaalde in 2009 haar Bachelor of Fine Arts in Education aan de Academie voor Beeldende Vorming en dook vervolgens als VJ de Amsterdamse muziek scène in met het collectief Onderstroom. In dezelfde periode behaalde ze een universitaire bachelor Kunstgeschiedenis en dit jaar studeert ze af aan de Master Artistic Reseacrh aan de UvA.
Frouke:’ Ik werk al zes jaar als VJ en sinds een tijd met de band My Baby. Met hen ga ik de komende maand op clubtour met een nieuwe audio-visuele show voor hun laatste album Shamanaid. Hartstikke tof om te doen maar ik geef ook nog steeds les. Voor het Medialab van het Rijksmuseum verzorg ik cursussen en workshops in bijvoorbeeld stopmotion filmen en fotografie. Aan kinderen en ook aan volwassen: lesgeven blijft superleuk.’

Art-science
Frouke is gegrepen  door de interdisciplinaire wisselwerking van architectuur, de publieke ruimte, dans, design, theater, elektronische muziek en licht. ‘In een master Artistic Research aan de Universiteit van Amsterdam is dit ook de focus van mijn onderzoek net als in mijn  afstudeerproject The Light Bulb. En ik ben met Nick Verstand gevraagd om meer te komen vertellen op het komende Fiber Festival over onze interactieve installatie ANIMA. Hierin reageert de installatie op de aanwezigheid van publiek. Laatst exposeerden we ANIMA al tijdens Let’s Make Things Bèta TedEx in Delft. Art-science kunstuitingen inspireren mij en ik hoop natuurlijk met mijn werk ook anderen te inspireren!’

Delen