Studenten AHK winnen MediaCultuurprijs 2015

MediaCultuurprijs-winnaars 2015: Linde Joosten en Aly Wiersma

Gepubliceerd op

Studenten AHK winnen MediaCultuurprijs 2015 Linde Joosten en Aly Wiersma van de Academie voor Beeldende Vorming hebben de Mediacultuurprijs 2015 gewonnen. Brigitte Fafieanie en Eloy Bruyns wonnen de MediaCultuurprijs 2015 – Educatie professionals. Juryleden Marloes de Vries en Valentijn Rambonnet maakten dit bekend op vrijdag 17 april 2015 tijdens de feestelijke uitreiking van de zevende MediaCultuurprijs in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Linde Joosten en Aly Wiersma van de Academie voor Beeldende Vorming hebben de MediaCultuurprijs 2015 gewonnen. Brigitte Fafieanie en Eloy Bruyns wonnen de MediaCultuurprijs 2015 – Educatieprofessionals. Juryleden Marloes de Vries en Valentijn Rambonnet maakten dit bekend op 17 april 2015 tijdens de feestelijke uitreiking van de zevende MediaCultuurprijs in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Rond 140 studenten van vijf hbo-opleidingen docent Beeldende kunst en vormgeving en 40 educatieprofessionals ontwierpen lesmodules voor het voortgezet onderwijs op het snijvlak van hedendaagse kunst, populaire cultuur en maatschappelijke kwesties. Uit een voorselectie van twaalf lessenseries van studenten en drie van de professionals selecteerde de jury de winnaars en kende twee aanmoedigingsprijzen toe.

Gender Blender
Linde Joosten en Aly Wiersma (Docent beeldende kunst en vormgeving) ontvingen een mediapakket en hun lessenserie wordt opgenomen in het online lesaanbod op mediacultuur.net. Zij ontwierpen voor vmbo onderbouw de lessenserie Gender Blender. Hierin onderzoeken leerlingen genderspecifiek kinderspeelgoed en stereotyperingen van mannen en vrouwen in de media. De vmbo-leerlingen gaan in de lessenserie actief aan de slag met het construeren en mixen van beelden met fotomontages.

Overige prijzen
Docenten Brigitte Fafieanie en Eloy Bruyns wonnen de nieuwe prijs voor educatieprofessionals met hun lessenserie Urban Legend. De aanmoedigingsprijzen voor studenten gingen naar Jedidjah van Leeuwen, Stefanie van den Elzen en Luca van Boeckel (ArtEZ, Arnhem). Zij stelden de lessenserie You Can Sell Anything samen. Sybiel Smits, Veronique Kaijser en Leonie Warrens (WdKa) ontvingen de aanmoedingsprijs voor de lessenserie Don't Try This At Home.

Blikopener Bibi Elberse en Joy Rikkers, medewerker jongeren/ Blikopeners van het Stedelijk Museum Amsterdam

Jury: Marloes de Vries en Valentijn Rambonnet

Delen