Academie voor Beeldende Vorming verhuisd naar Grootlab

Gepubliceerd op

De studenten en medewerkers van de Academie voor Beeldende Vorming zijn verhuisd naar het voormalige Shell Grootlab in Amsterdam Noord. Het markante gebouw bevindt zich aan de oever van het IJ tegenover het Centraal Station van Amsterdam.

De studenten en medewerkers van de Academie voor Beeldende Vorming zijn verhuisd naar het voormalige Shell Grootlab in Amsterdam Noord.Het markante gebouw bevindt zich aan de oever van het IJ tegenover het Centraal Station van Amsterdam.

Het Grootlab heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan. In het souterrain zijn de werkplaatsen metaal, hout, keramiek, design en de winkel gehuisvest, op de begane grond en 1e etage de overige lokalen en kantoren. De 3 etages zijn met elkaar verbonden door een open atrium.
In deze publieksruimte zullen ook openbare evenementen plaatsvinden zoals de lezing in het Artist in Residency programma door gastspreker Nils van Beek op maandag 11 januari.
De academie deelt het gebouw met de theateropleiding DASARTS en de dansMaster of Choreography van de Theaterschool.

In de directe omgeving van het academiegebouw zijn veel inspirerende en creatieve initiatieven en organisaties te vinden zoals EYE, Tolhuistuin, Adam Toren, Dansmakers en directe buur A-lab.

Het nieuwe adres is Overhoeksplein 2, 1031 KS Amsterdam


Delen