Lezing door METAHAVEN: The spin of information is much more important than the factual content

Gepubliceerd op

Daniel van der Velden, mede-oprichter van METAHAVEN: “The problem is who has the power to interpret. The effect, the spin of the information is much more important than the factual content.”

METAHAVEN werd in 2007 opgericht door Vinca Kruk en Daniel van der Velden als een studio voor design en onderzoek. Hun werk, zowel in opdracht als zelfstandig, analyseert politieke en sociale achtergronden van grafisch design. Hun werk onderzoekt nieuwe methodes om het vocabulaire van grafisch design te duiden en te gebruiken. Daarmee willen zij ook een ‘kennis productie’ scheppen die ingezet kan worden om organisatiemodellen en machtsverhoudingen zichtbaar te maken. Zo onderzoeken zij vormgeving voor politieke en economisch uitingen zoals nation branding en logo’s in relatie tot  de daar achterliggende structuren. De manier van werken van Metahaven focust op bewustzijn, transparantie en zichtbaarheid.

De activiteiten van Metahaven zijn zeer uiteenlopend: zij publiceren boeken en essays, nemen aan deel aan conferenties en exposities en werken regelmatig samen met beleidsmakers. Onlangs hebben zij een merchandising-campagne voor WikiLeaks geïnitieerd. Metahaven verruimt en verlegt de grenzen van grafisch design en laat daarmee de sociale impact en mogelijkheden zien.

Datum: maandag 18 april, aanvang 16.15 uur (gratis toegang)
Locatie: Academie voor Beeldende Vorming (Atrium)
Voertaal: Engels

Delen