Jeremiah Day on Art Practice in Public Life. Non-Utopian Potentials and Non-Cynical Limits

Jeremiah Day

Gepubliceerd op

Jeremiah Day (1974, VS) onderzoekt politieke conflicten en weerstanden in subjectieve sporen en contexten die gebruikt worden in fotografie, spraak en lichaamstaal in performances, video's en installaties.

Op vrijdagmiddag 20 mei verzorgt Day een openbare lezing (Engelstalig) in de academie in het kader onderdeel van het Artist in Residency programma van Helmut Dick The Genius Loci and Other Invisible Forces.

Met een hybride en ongewone vorm van realisme baseert Day zijn werk zich op non-fictie incidenten die als metafoor en toelichting dienen. Hiermee kan meer inzicht ontstaan op brede filosofische en politieke kwesties.

Day is afgestudeerd aan de kunstfaculteit van de Universiteit van Californië in Los Angeles in 1997 en woonde en werkte door totdat hij in 2003 startte aan de Rijksacademie Amsterdam en naar Europa verhuisde.
Zijn werk is tentoongesteld in o.a. het Centre Georges Pompidou (Parijs), de Biënnale's van Liverpool en Shanghai, Space Artist's in New York en het Santa Monica Museum of Art.

Momenteel volgt Day een PHD aan de Vrije Universiteit Amsterdam en MaHKU getiteld "A Kind of Imagination dat heeft niets te maken met Fiction" over het werk van Hannah Arendt.

Datum: vrijdag 20 mei, aanvang 16.15 uur (gratis toegang)
Locatie: Academie voor Beeldende Vorming

Delen