AHK scoort uitstekend in Keuzegids en Elsevier Beste Studies

Gepubliceerd op

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) is door Elsevier uitgeroepen tot beste kunsthogeschool van Nederland. Ook in de vandaag verschenen Keuzegids hbo 2017 doet de AHK het uitstekend: zes van de negen bacheloropleidingen krijgen het stempel 'topopleiding'.

Met name de opleidingen Docent dans (94), Theater (88) en Theaterdocent (84) scoren zeer hoog. De opleiding Dans scoort 80, en daarmee heeft de Academie voor Theater en Dans evenals de afgelopen jaren voor al haar opleidingen de kwalificatie van topopleiding ontvangen.

Ook drie van de vier docentenopleidingen van de AHK zijn uitgeroepen tot topopleiding: behalve Docent dans en Theaterdocent ook de opleiding Docent muziek (82) van het Conservatorium van Amsterdam. De bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving van de Breitner Academie (64) zit ten opzichte van vorig jaar in de lift.

De bachelor Film van de Nederlandse Filmacademie handhaaft met een score van 80 de jarenlange status van topopleiding. De bachelor Muziek van het Conservatorium van Amsterdam (70) is traditiegetrouw de best scorende brede conservatoriumopleiding van Nederland. De bachelor Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie (58) scoort gelijk aan vorig jaar.

Over de Keuzegids HBO 2017 en Elsevier Beste Studies 2016
De Keuzegids is een consumentengids voor scholieren die zich oriënteren op vervolgopleidingen. De ranking is evenals het jaarlijkse onderzoek van Elsevier, voornamelijk gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE). Beide onderzoeken maken een eigen selectie van NSE-vragen waarop zij hun oordeel baseren. De Keuzegids betrekt ook andere bronnen om tot een totaaloordeel te komen. 

Bekijk de bacheloropleidingen
Cultureel erfgoed
Dans
Docent beeldende kunst en vormgeving
Docent dans
Docent muziek
Film
Muziek
Theater
Theaterdocent

Delen