Symposium ter gelegenheid van afscheid Folkert Haanstra op 24 november

Gepubliceerd op

Ter gelegenheid van het afscheid van lector Kunst- en cultuureducatie Folkert Haanstra organiseert de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op donderdag 24 november een feestelijk symposium met presentaties van onderzoekers die reflecteren op de onderzoeksthema's van de afgelopen jaren.

Folkert Haanstra was vanaf 2002 lector Kunst- en cultuureducatie aan de AHK. In de periode van zijn lectoraat heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de kennisontwikkeling op het gebied van de kunsteducatie. Hij gaf leiding aan onderzoek van docenten van de opleidingen Docent beeldende kunst en vormgeving, Docent dans, Theaterdocent en Docent muziek, en van externe onderzoekers. Hij was verantwoordelijk voor de interdisciplinaire master Kunsteducatie van de AHK en begeleidde onderzoek van masterstudenten. Belangrijke onderzoeksthema's die aan bod kwamen tijdens zijn lectoraatsperiode zijn culturele diversiteit en kunsteducatie, authentieke kunsteducatie en beoordeling in kunsteducatie.

Tot en met 2015 combineerde Haanstra deze werkzaamheden met het bijzonder hoogleraarschap Cultuureducatie en cultuurparticipatie aan de Universiteit Utrecht.

Het symposium vindt plaats in het Tip Top Theater van de Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3 in Amsterdam. Aanvang van het officiële programma is 13.00 uur. Helaas is het maximum aantal plaatsen bereikt en kunt u zich nog slechts aanmelden voor de wachtlijst door een bericht te sturen naar sanne.kersten@ahk.nl met als onderwerp 'Afscheid Folkert'. Mocht u niet bij het dagprogramma aanwezig kunnen zijn, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de borrel, vanaf 17.00 uur.

Folkert Haanstra wordt opgevolgd door Melissa Bremmer en Emiel Heijnen, die vanaf 1 november het duo-lectoraat Kunsteducatie vormen.

Delen