Terugkijken naar The Stranger Next Door

Het bad. Door Merel Kaal, Lisanne Meijers en Lida Ladwig (foto: Thomas Lenden)

Gepubliceerd op

In November 2016 namen derdejaars studenten van de Breitner Academie, in het kader van het vak Kunst en Omgeving, deel aan de projectie route The Stranger Next Door. Naast ‘gearriveerde’ kunstenaars kregen zij van de organisatie Museum zonder Muren de gelegenheid om beeldend werk te maken en te exposeren in de Transvaalbuurt in Amsterdam Oost.

In November 2016 namen derdejaars studenten van de Breitner Academie, in het kader van het vak Kunst en Omgeving, deel aan de projectie route The Stranger Next Door. Naast ‘gearriveerde’ kunstenaars kregen zij van de organisatie Museum zonder Muren de gelegenheid om beeldend werk te maken en te exposeren.

Voor deze kunstmanifestatie onder leiding van curator Eva DeCarlo maakten kunstenaars op basis van de unieke geschiedenis, de architectuur, de bewoners en hun verhalen uit de buurt nieuwe werken. ‘s Avonds werd het beeldend werk in een videokunstroute getoond aan bewoners en bezoekers. Lees meer.

Delen