Ninette Schostack wint Zoek!prijs 2017 met onderzoek naar 3D-foto-sculpturen

V.l.n.r. Rafael van Crimpen (directeur), Ninette Schostack, Talita Groenendijk, Melissa Bremmer

Gepubliceerd op

Ninette Schostack heeft de ZOEK!prijs2017 gewonnen voor haar afstudeeronderzoek naar 3D-foto-sculpturen. Tijdens de uitreiking van het diploma docent beeldende kunst en vormgeving, ontving zij de prijs uit handen van de juryleden Melissa Bremmer en Talita Groenendijk.

In haar originele en specialistische onderzoek vergelijkt zij de productie van fotosculpturen, een recente ontwikkeling in de kunstfotografie, met het beeldend werk gemaakt met een 3D scanner door de kunstenares Sophie Kahn. De jury benoemt dan ook de vraag in hoeverre Kahn’s werk niet hedendaagse kunst is waarin disciplines in elkaar overlopen en ook de grens tussen kunst en technologie wordt opgezocht? Ninette’s literatuuronderzoek laat zien dat de vergelijking tussen Kahn en ontwikkelingen binnen één specifieke discipline inzichten oplevert.

Het onderzoek van Schostack werd verkozen boven dat van de medegenomineerde voltijdstudente Verena Hall. Zij voerde een ontwerponderzoek uit naar de betrokkenheid van leerlingen bij het middelbareschoolvak CKV. De jury had grote waardering voor de wijze waarop Verena in haar onderzoek kunsteducatie centraal zet, en hoe zij de opgedane kennis op originele wijze in een aantrekkelijk ontwerpmodel voor docenten heeft omgezet.

Eerdere winnaars van de prijs voor het beste of meest innovatieve afstudeeronderzoek waren Jeroen Meisner en Veerle Swaalf.

Delen