Meld je nu aan voor symposium Make Art Education Great Again!

Gepubliceerd op

Het curriculum van het funderend onderwijs in Nederland gaat op de schop – ook de kunst- en cultuurvakken. Anders dan beleidsmakers, stellen wij, studenten van de AHK master Kunsteducatie, een alternatieve benadering voor. Geen grootschalig ontwikkeltraject, geen aangescherpte kerndoelen en geen voorgeschreven keurslijf. Wij denken dat de kracht van vernieuwing schuilt in de praktijken van dwarse denkers, mensen die tegen de stroom in durven gaan en die innoveren door kleine veranderingen en interventies van onderaf. In het afgelopen jaar lieten wij ons inspireren door deze dwarse denkers. Hun ideeën en praktijken vertaalden wij naar concrete strategieën en tools die ingezet kunnen worden in de educatieve praktijk.

Symposium
Bij dit symposium maak je kennis met ideeën en strategieën die kunsteducatie actueler, relevanter, uitdagender en brutaler kunnen maken. Symposiumbezoekers leggen daarbij een kunsteducatieve ‘survivaltocht’ af over het NDSM-terrein met sprekers, workshops en voorbeeldlessen. De door de masters ontwikkelde dwarse toolkit voor eigenzinnige kunstlessen krijg je daarbij cadeau!

Wanneer: 11 juni 2018 | 16.00 – 20.00 uur
Locatie: sociëteit Sexyland, NDSM-terrein, Amsterdam www.sexyland.amsterdam 
Kosten: € 22,50 (inbegrepen: snacks, drankjes en de eigenzinnige dwarse kunsteducatie-toolkit)
Met:

  • Wolf Brinkman (kunstenaar, dwarse educator en medeauteur van ‘Kunst = Taal en Rekenen’ i.s.m. Museum Boijmans Van Beuningen)
  • Alle eerstejaars studenten van de master Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Dus als je durft: see you at sociëteit Sexyland and... let’s make Art Education Great Again!

Inschrijving
De inschrijving is inmiddels gesloten. Indien er nog ruimte is, kun je je ter plekke inschrijven bij de inschrijfbalie.

Partners bij dit project zijn sociëteit Sexyland en Mocca.

Delen