Drie Breitner-studenten in finale nieuwe kunstprijs

Gepubliceerd op

Tibor van den Brink, Feben Demoz en Joachim Rubinstein, alle drie derdejaars studenten Docent beeldende kunst en vormgeving aan de Breitner Academie, zijn doorgedrongen tot de finale van 'De kunst van het ontwerpen'. Dit is een nieuwe landelijke prijs voor het meest innovatieve of prikkelende ontwerp van aankomende kunstvakdocenten. Tijdens de finale op donderdag 7 juni presenteren de studenten hun ontwerp voor een vakjury en het publiek.

Over de prijs
Voor De kunst van het ontwerpen kunnen alle derde- en vierdejaarsstudenten aan een bachelor docentopleiding in de kunsten (dans, muziek, theater of beeldende kunst en vormgeving) hun ontwerp inzenden. Na een voorselectie door de vakjury presenteren de beste kunsteducatieve ontwerpers hun ontwerp live voor een vakjury en het publiek. Tijdens dit event reikt de juryvoorzitter de prijs van de vakjury uit en bepaalt het publiek wie de publieksprijs wint. Aan beide prijzen is een geldbedrag van € 500 verbonden.

Aanleiding
De hedendaagse educatieve praktijk vraagt om docenten die niet alleen les kunnen geven, maar ook vanuit een persoonlijke visie onderwijs (mede) kunnen ontwikkelen en vormgeven. Dat geldt zeker voor het onderwijs in de kunsten, een dynamisch vakgebied met steeds nieuwe artistieke uitingen, wispelturige makers en veranderlijke opvattingen. Om de bijzondere expertise van toekomstige kunstdocenten als educatief ontwerper zichtbaar te maken, organiseert het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst i.s.m. het Landelijk Overleg Kunstvakdocentenopleidingen (KVDO) en het lectoraat Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten deze educatieve ontwerpprijs.

Finale
De finale van de prijs vindt plaats op donderdag 7 juni van 14.00 tot 18.00 uur in Het Huis Utrecht. De toegang is gratis, aanmelden kan via de website van het LKCA.

Meer informatie over De kunst van het ontwerpen

Delen