Expositie Me and the Tourist tijdens WeMakeThe.City opnieuw te zien

Gepubliceerd op

De succesvolle expositie Me and the Tourist, die studenten van de Breitner Academie maakten onder leiding van de gerenommeerde kunstenaar en fotograaf Jan Hoek, is op zaterdag 23 en zondag 24 juni opnieuw te zien. Tijdens WeMakeThe.City, het grootste stadfestival van Europa, opent de Breitner Academie tussen 12.00 en 17.00 uur haar deuren op het Overhoeksplein voor publiek dat deze expositie nog niet zag - of opnieuw wil bewonderen.

De expositie
Amsterdam en toeristen horen bij elkaar. Miljoenen mensen van over de hele wereld komen naar onze hoofdstad. Het aantal toeristische overnachtingen kwam in 2017 uit op bijna 13 miljoen en zal in 2018 met 10 procent toenemen. Amsterdam is booming!

Dat is geweldig voor Amsterdam, maar voor de bewoners voelt het enorme aantal gasten af en toe als een plaag. Aan de andere kant zien inwoners van Amsterdam niet altijd de schoonheid en diversiteit en alle verschillende verhalen achter de toeristen die onze hoofdstad bezoeken. Met Me and the Tourist geven studenten van de Breitner Academie de toerist weer een meer menselijk gezicht door middel van fotografie, video, illustratie of performance.

WeMakeThe.City
Tijdens WeMakeThe.City vieren honderden initiatieven in de metropoolregio Amsterdam het stedelijk leven; samen werken zij aan belangrijke stedelijke vraagstukken als 'hoe maken we steden beter?' en 'hoe maken we betere steden?' In het weekend van 23 en 24 juni openen 120 stedelijke initiatieven hun deuren; van broedplaats tot buurthuis, van stadstuin tot daktuin en van foodcourt tot startup. De stad en regio veranderen in één groot festival met urban talks, workshops, stadsexpedities, feestjes en exposities.

Delen