Feike van der Werf wint ZOEK!prijs 2018

Foto: Thomas Lenden

Gepubliceerd op

Feike van der Werf heeft de ZOEK!prijs 2018 gewonnen voor zijn afstudeeronderzoek Verwoorden van ruimtelijke vorm. Tijdens de diploma-uitreiking van de bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving, ontving hij de prijs uit handen van juryleden Jappe Groenendijk en Folkert Haanstra.

Het onderzoek van Feike heeft een relevant doel: studenten van het Mediacollege Amsterdam hun ruimtelijke ontwerpen beter laten verwoorden. Het instrument dat wordt ontworpen om dat te bewerkstelligen, 'het vorm beschrijving model', is origineel. Het is geïnspireerd op een model uit een heel ander vakgebied: 'het Wine Aroma Wheel'. "Dit instrument verbetert niet alleen de communicatie met de opdrachtgever, maar scherpt ook de waarneming van de ontwerper. Dit kan uiteindelijk tot betere en creatievere ontwerpen leiden", aldus de jury.

De ZOEK!prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste of meest innovatieve onderzoek van afstudeerders. Dit jaar koos de jury uit een top drie van afstudeerwerken. De andere twee genomineerden waren Lida Ladwig met Een onderzoek naar de ontologie van post-truth aan de hand van 4 hedendaagse kunstwerken en Kari-Anne Souwer met het onderzoek Het Kunstatelier binnen de school. Eerdere winnaars van de prijs waren Ninette Schostack, Jeroen Meisner en Veerle Swaalf.

Delen