Gewonnen!!! 'De Kunst van het ontwerpen 2020'

Ilse en Leon bij de prijsuitreiking
Gepubliceerd op

Gewonnen!!! Studenten Ilse Kok en Leon Kemp hebben 'De kunst van het ontwerpen 2020' gewonnen; de LKCA prijs voor het meest innovatieve of prikkelende kunsteducatieve ontwerp. Zij wonnen de prijs met #dewereldnaardeklote, een tegendraads online lespakket over de invloed van je leefwijze op klimaatverandering.

Uit het juryrapport: ‘Naar het oordeel van de jury is dit ontwerp, ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs, kritisch en uitdagend. […] De lessen vormen een verademing voor leerlingen vanwege de aanpak en de humor. Social media staan centraal en worden als medium serieus genomen. Het ontwerp is goed onderbouwd en biedt veel ondersteuning aan docenten. […] Kunst en wetenschap vormen inspiratiebronnen. […] Ze nemen de leerlingen mee in actuele ontwikkelingen door hen naar hun eigen bijdrage aan klimaatverandering te laten kijken.’ 

Over 'De kunst van het ontwerpen': De hedendaagse educatieve praktijk vraagt om docenten die niet alleen les kunnen geven, maar ook vanuit een persoonlijke visie onderwijs (mede) kunnen ontwikkelen en vormgeven. Dat geldt zeker voor het onderwijs in de kunsten, een dynamisch vakgebied met steeds nieuwe artistieke uitingen, wispelturige makers en veranderlijke opvattingen. Om de bijzondere expertise van toekomstige kunstdocenten als educatief ontwerper zichtbaar te maken, organiseren LKCA, het Landelijk Overleg Kunstvakdocentenopleidingen (KVDO) en het lectoraat Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten deze educatieve ontwerpprijs.

Je kunt het lespakket  hier bekijken.

 

 

 

 

Delen