Virussen & Bacteriofagen; Amsterdam Light Festival 2020

The biggest, smallest heroes
Gepubliceerd op

Breitner studenten leveren weer lichtkunstwerk voor Amsterdam Light Festival

Ilse, Kawita en Renée, drie studenten van de Breitner Academie maakten samen een lichtkunstwerk voor het Amsterdam Light Festival 2020 met het thema: ‘’When Nature Calls’’. De studenten laten met het kunstwerk 'The Biggest, Smallest Heroes' zien dat virussen juist ook (micro) superhelden kunnnen zijn. De virussen en bacteriofagen worden uitvergroot en hun positieve werking in de spotlights gezet. Het kunstwerk geeft licht tot 17 januari in Amsterdam Noord, op de IJ-oever tegenover het CS. Ben je benieuwd naar hun werkproces? Volg het op deze pagina!

Dit wordt al de 6e editite van het Amsterdan Light Festival waaraan studenten van de De Breitner Academie een bijdrage leveren. Door de maatregelen rondom COVID-19 wordt de negende editie van het festival anders georganiseerd. De lichtkunstwerken worden wel in de stad geplaatst maar er zijn geen festival activiteiten. 

De Breitner Academie en het Amsterdam Light Festival zijn al partners sinds 2015. Voor de bijdragen van studenten in vorige editities zie ook dit overzicht. 

 

Delen