Annemée Dik wint ZOEK!prijs 2022

Gepubliceerd op

Met overtuiging heeft Annemée Dik (student verkorte deeltijdopleiding aan de Breitner) de ZOEK!prijs 2022 gewonnen met haar ontwerponderzoek Hoe ziet een fotografieles eruit die ontworpen is volgens de principes van de ludodidactiek, en voorbereidend is op de exameneisen van de nieuwe leerweg vmbo?

De jury vond haar werk overtuigend, oorspronkelijk, relevant en zeer compleet. De gekozen methode – de ludodidactiek – draagt bij aan het speelse en sprankelende karakter van het eindresultaat. Bovendien is het onderzoek een waardevolle bijdrage aan de invulling van het kunstonderwijs in de nieuwe leerweg in het vmbo, een terrein dat nog bepaald niet overstroomt van de bruikbare toepassingen. In die zin is het werk van Annemée hoogst relevant, zelfs baanbrekend te noemen, aldus de jury.

Andere genomineerden dit jaar waren Moniek Martin en Romy Zwart, beide voltijd studenten aan de Breitner Academie.

De jury bestond dit jaar uit Marc van Dijk en Marjo van Hoorn.
Marc van Dijk werkt als kunstenaar, journalist en schrijver. Hij initieerde en cureerde meerdere exposities met zijn Amsterdamse collectief Paleis van Mieris en publiceerde zes filosofische boeken, waarvan twee voor kinderen. Ook is hij docent creative writing aan Design Academy Eindhoven.
Marjo van Hoorn is sinds 2015 werkzaam in de Maatschap Hagenaars&Van Hoorn, onder meer als adviseur en onderzoeker. Ze is hoofredacteur van het tijdschrift Kunstzone, vakblad voor docenten in de kunstvakken.

Over de ZOEK!prijs
Sinds 2015 waardeert de Breitner Academie het beste of meest innovatieve afstudeeronderzoek met de ZOEK!prijs.
Studenten kozen het studiejaar 2021-2022 voor hetzij een literatuuronderzoek, een ontwerponderzoek of een Art Based Research

Delen