Gabriela Acosta Camacho nieuwe studieleider master Kunsteducatie

Gepubliceerd op

Gabriela Acosta Camacho is per 1 november benoemd als studieleider van de master Kunsteducatie. Zij volgt Jappe Groenendijk op, die eind november de AHK zal verlaten.

Gabriela Acosta Camacho heeft een brede expertise in het kunsteducatieve veld. Zij behaalde haar bachelor Docent Dans en heeft de master Kunsteducatie cum laude afgerond. Ze werkte als docent dans, pedagogiek en didactiek voor verschillende groepen – van vmbo tot hbo (o.a. Bindelmeer College, Docent Dans ATD, Codarts en Conservatorium van Amsterdam) en was eigenaresse van Dans- en Balletschool Amstelveen. Aan de master Kunsteducatie geeft zij les over projectleiderschap en ondernemen. In het bredere (educatieve) kunstveld is ze actief als programmamaker en houdt zij zich bij verschillende gezelschappen bezig met vraagstukken op het gebied van diversiteit en inclusie (o.a. Nationale Opera & Ballet en Oorkaan). Ook is zij onderzoeker bij het lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten.

Roger de la Chambre, directeur a.i. van de Breitner Academie, kijkt uit naar de samenwerking met Gabriela: "Wij zijn blij met de komst van Gabriela in het managementteam van de Breitner Academie en zijn ervan overtuigd dat wij hiermee een waardig opvolgster voor Jappe hebben gevonden."

Gabriela reageert op haar benoeming: "De afgelopen jaren heb ik de master Kunsteducatie leren kennen als een inspirerende opleiding die verdiept en verbreedt, met een stevige basis en gemotiveerde docenten en studenten. Ik kijk er enorm naar uit om als studieleider bij deze mooie opleiding aan de slag te gaan!"

Na zes jaar gewerkt te hebben als studieleider en elf jaar als docent kunstfilosofie aan de master Kunsteducatie, zwaait Jappe Groenendijk af. Hij zal zich richten op zijn freelance praktijk als dramaturg, filosoof en adviseur in de kunsten.

Delen