Hou je van kunst maken? Ben je betrokken, sociaal en ondernemend én vind je het leuk om je ervaring te delen met anderen? Dan is de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Breitner Academie misschien iets voor jou! Wil je meer weten? Meld je dan aan voor onze online open avond op woensdag 28 april. 

 

Aanmelden open avond 28 april

voltijd

 

Aanmelden voor de toelating 11 mei

voltijd

Programma open avond

Open avond voltijd opleiding op woensdag 28 april
Op deze open dag vertellen docenten en studenten je alles over de opleiding, toelating en loopbaanperspectieven en is er volop ruimte om vragen te stellen. Ook kun je (een-op-een) advies krijgen over je portfolio. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op informele manier kennis te maken met studenten van de opleiding in onze chatrooms. Je kunt hier aanmelden voor de open avond. 
De open avond van woensdag 28 april zal online zijn, de link voor de bijeenkomst vind je hieronder. Het definitieve programma en de link zullen ook per mail verstuurd worden. 

19.30-20.00 uur: Algemene voorlichting over de opleiding door docent Melvin Crohne. Uiteraard kun je na afloop vragen stellen. 
Klik hier om deel te nemen (link nog niet actief)

20.00-20.30 uur: Jorah en Roene, twee studenten van de Breitner vertellen over hun studie, hun werk en geven je een 'rondleiding' door de opleiding. Daarna kun je vragen stellen. 
Klik hier om deel te nemen (link nog niet actief) 

Roene Licht en Jorah Terwisscha van Scheltinga; even voorstellen

Ik ben Roene Licht, 23 jaar en woon in Amsterdam. Ik heb drie jaar geleden de voor Breitner gekozen omdat de balans tussen theorie en het maken zelf,precies was wat ik zocht. Eigenlijk had ik niet de ambitie om docent te worden maar wilde ik wel mijn behoefte om mensen en kunst te verbinden verder onderzoeken. Inmiddels wil ik na een aantal stages juist graag voor de klas staan! Ik denk dat kunst en cultuur een goede manier zijn om jezelf, in de puberteit, te leren kennen. Daar draag ik graag aan bij. Binnen en buiten de academie ben ik eigenlijk altijd bezig met tien verschillende projecten en creatieve plannen: ik ben onder andere tutor van de eerstejaars en zit in de toelatingscommissie. In vakanties werk ik voor een creatief kamp in Amsterdam Noord met kinderen die niet op vakantie kunnen. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf, atelierruimte en exposeerde ik de afgelopen jaren met mijn kunst op verschillende plekken in Amsterdam. Ik probeer alle mogelijkheden om beter te worden in wat ik doe, te benutten. 

Hallo ik ben Jorah. Als 17-jarige verhuisde ik van het platteland in Friesland naar Amsterdam met de ambitie te studeren in de grote stad. Ik ben aan het Breitner begonnen met studeren omdat het voor mij de perfecte combinatie was tussen theorie en praktijk. Ik wilde mezelf verdiepen in kunsttheorie, maar ook mezelf ontwikkelen als kunstenaar en fotograaf. Op de Breitner Academie maak ik deel uit van de toelatingsomissie en vertel ik vaak op open dagen hoe het is om hier te studeren. Nu op mijn 21ste sta ik graag voor groepen, geef ik workshops en heb ik mijn fotografie ontwikkeld tot een eigen bedrijf. Naast student ben ik ook intersectioneel feminist en zet ik me in voor gelijkheid, dit probeer ik ook over te dragen als docent voor de klas. Mijn ambities reiken nog veel verder en ik hoop mezelf op al deze vlakken nog veel verder te ontwikkelen. 

 Portfolio advies. Tijdens de toelating laat je je eigen werk zien. Je kun je hierover advies krijgen, dit advies is één op één en je kunt bij de aanmelding voor de open avond aangeven of je hier gebruik van wilt maken dan wordt er een afspraak ingepland. 

Jorah Terwisscha van Scheltinga

Roene Licht

Hoe werkt een online open dag? via Teams!
Toegang tot de online open dag krijg je door op de dag zelf te klikken op de links 'klik hier om deel te nemen' in het programma hierboven. Je bent vrij om op ieder moment een onderdeel binnen te stappen of te verlaten. De links worden geactiveerd op vrijdag 26 maart om 12.00 uur.

De online omgeving van de open dag bevindt zich in Microsoft Teams. Voor een optimale kijkervaring download je de Teams applicatie op de laptop of tablet. Je hoeft hiervoor geen account aan te maken. Lukt dit niet dan kun je ook deelnemen via de browser. Klik dan op "Join on the web instead". Verdere tips:

  • Zet microfoon op uit/mute
  • Zet de webcam uit/niet zichtbaar
  • Stel je vragen aan het einde van de presentatie in de chat 
  • Zorg voor een stabiele internetverbinding

Wil je nu al meer weten over de opleiding? Bekijk dan de antwoorden op veel gestelde vragen over de voltijd opleiding. Interviews met de studenten over de opleiding, stages en hun ervaringen vind je hier.

Toelating
Onze eerstvolgende toelating is op 13 april. Meer informatie over de toelating vind je op de pagina toelating en aanmelding voltijd.

Delen