Naar inhoud
 

Direct aanmelden open dag

Zaterdag 11 februari

 

Veelgestelde vragen over de deeltijdopleiding

bekijk hier

 

Intake 7 maart 2023

Meld je aan

Ben je afgestudeerd als beeldend kunstenaar en wil je een 1e graads onderwijsbevoegdheid halen? Dat kan met de deeltijdopleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in een verkort programma aan de Breitner Academie. Meer weten? Kom dan naar de open dag op zaterdag 11 februari. Tijdens de open dag zijn er docenten en studenten aanwezig die je alles kunnen vertellen over de toelating, de opleiding en hun ervaring. De deur gaat om 12.00 uur open en de voorlichting start om 12.10 uur. De open dag is op onze academie aan het Overhoeksplein 2, Amsterdam Noord, tegenover het Centraal Station.
 
Meer informatie over onze Deeltijdopleiding verkort programma docent beeldende kunst vind je hier.

 

 

Over de opleiding


De deeltijd opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving met verkort programma is bedoeld voor afgestudeerden van een kunstacademie (bachelor beeldende kunsten, design, film). Je krijgt dan ook volledige vrijstelling voor de beeldende vakken. Zodoende kun je de opleiding voor het behalen van een eerstegraads lesbevoegdheid in twee jaar halen; het zogenaamde 'verkorte' traject. In dit tweejarige deeltijd programma behaal je je eerstegraads lesbevoegdheid en daarna ben je startbekwaam om les te geven in het volledige kunsteducatieve werkveld: het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en educatieve afdelingen van musea of culturele instellingen.

De Breitner Academie
De Breitner Academie is een zelfstandig instituut dat zich volledig richt op beeldende kunst en educatie en we zijn daar uniek in! Onze academie is niet groot, docenten kennen de studenten bij naam, de academie is betrokken en persoonlijk. De Academie zit in Amsterdam Noord, vlak bij de pont dus de academie is goed te bereiken, ook met het openbaar vervoer. De Breitner is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waartoe ook de Filmacademie, het Conservatorium, de Reinwardt Academie, de Academie voor Theater en Dans en de Academie van Bouwkunst behoren.

 

Delen
 

Direct aanmelden open dag

Zaterdag 11 februari

 

Veelgestelde vragen over de deeltijdopleiding

bekijk hier

 

Intake 7 maart 2023

Meld je aan