Ben je afgestudeerd als beeldend kunstenaar en wil je een 1e graads onderwijsbevoegdheid halen?  Dat kan met de deeltijdopleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in een verkort programma aan de Breitner Academie. Meer weten?  

De open dagen van dit studiejaar zijn inmiddels voorbij. Binnenkort zullen we hier de data van 2022-23 plaatsen. Hou deze pagina in de gaten, of lees meer informatie over onze Deeltijdopleiding verkort programma docent beeldende kunst

Op een open dag zullen docenten en studenten aanwezig zijn om alles te vertellen over de opleiding en hun ervaring.  

Over de opleiding


De deeltijd opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving met verkort programma is bedoeld voor afgestudeerden van een kunstacademie (bachelor beeldende kunsten, design, film). Je krijgt dan ook volledige vrijstelling voor de beeldende vakken. Zodoende kun je de opleiding voor het behalen van een eerstegraads lesbevoegdheid in twee jaar halen; het zogenaamde 'verkorte' traject. In dit tweejarige deeltijd programma behaal je je eerstegraads lesbevoegdheid en daarna ben je startbekwaam om les te geven in het volledige kunsteducatieve werkveld: het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en educatieve afdelingen van musea of culturele instellingen.

De Breitner Academie
De Breitner Academie is een zelfstandig instituut dat zich volledig richt op beeldende kunst en educatie en we zijn daar uniek in! Onze academie is niet groot, docenten kennen de studenten bij naam, de academie is betrokken en persoonlijk. De Academie zit in Amsterdam Noord, vlak bij de pont dus de academie is goed te bereiken, ook met het openbaar vervoer. De Breitner is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waartoe ook de Filmacademie, het Conservatorium, de Reinwardt Academie, de Academie voor Theater en Dans en de Academie van Bouwkunst behoren.

 

Delen