Naar inhoud
 

Open dag 5 februari

Meld je nu aan

 

Intake 9 maart 2022

Meld je nu aan

Online Open dag zaterdag 5 februari
Ben je afgestudeerd als beeldend kunstenaar en wil je een 1e graads onderwijsbevoegdheid halen? Dat kan met de
deeltijdopleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in een verkort programma aan de Breitner Academie. Op zaterdag 5 februari kun je uitgebreid kennis maken met de academie. Er is een algemene presentatie over het studieprogramma en er zullen docenten en studenten aanwezig zijn die je alles kunnen vertellen over de opleiding en hun ervaring. De online open dag start om 10.30 uur en duurt tot ca.12.00 uur en is te volgen via een livestream. Een week voor de open dag krijg je het definitieve programma en de link voor de livestream doorgestuurd. 

Meld je nu aan voor de open dag

De opleiding
De deeltijd opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving met verkort programma is bedoeld voor afgestudeerden van een kunstacademie (bachelor beeldende kunsten, design, film). Je krijgt dan ook volledige vrijstelling voor de beeldende vakken. Zodoende kun je de opleiding voor het behalen van een eerstegraads lesbevoegdheid in twee jaar halen; het zogenaamde 'verkorte' traject. In dit tweejarige deeltijd programma behaal je je eerstegraads lesbevoegdheid en daarna ben je startbekwaam om les te geven in het volledige kunsteducatieve werkveld: het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en educatieve afdelingen van musea of culturele instellingen.

De Breitner Academie
De Breitner Academie is een zelfstandig instituut dat zich volledig richt op beeldende kunst en educatie en we zijn daar uniek in! Onze academie is niet groot, docenten kennen de studenten bij naam, de academie is betrokken en persoonlijk. De Academie zit in Amsterdam Noord, vlak bij de pont dus de academie is goed te bereiken, ook met het openbaar vervoer. De Breitner is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waartoe ook de Filmacademie, het Conservatorium, de Reinwardt Academie, de Academie voor Theater en Dans en de Academie van Bouwkunst behoren. 

Het programma
Het programma richt zich enerzijds op het verbreden en verdiepen van theoretische kennis over kunst, cultuur en educatie. Anderzijds wordt uitgebreid aandacht besteed aan praktische vaardigheden tijdens de hoor- en werkcolleges vakdidactiek en onderwijskunde. Alle voor de praktijk noodzakelijke didactische- en onderzoeksvaardigheden komen aan bod. De aangeboden vakken zijn cultuurgeschiedenis, culturele kunstzinnige vorming, kunst algemeen, onderwijskunde, onderzoeksvaardigheden, vakdidactiek en werkplekleren (stage). Tijdens je studie word je vanuit de Academie intensief begeleid door een stagecoach en studieloopbaanbegeleider. 

Werkend leren
De lessen vinden plaats op woensdagavond en vrijdag (hele dag). Onderdeel van je studie is je werk van ca. 1,5 dag per week in een organisatie waar je betrokken bent bij kunsteducatie, het liefst in het (voortgezet) onderwijs. In die lespraktijk voer je studieopdrachten uit; daarnaast ben je bezig met zelfstudie of groepsopdrachten. De opleiding vraagt om een zelfstandige werkhouding, effectief agendabeheer en veel inzet. Studenten kunnen je tijdens een open dag/avond vertellen hoe zij de werkdruk ervaren en hoe zij hun studie inpassen in hun dagelijks leven. 

Diploma
De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Dat betekent dat je na afronding van de opleiding een wettelijk geaccrediteerd diploma en de titel Bachelor of Education (BEd) ontvangt met lesbevoegdheid voor het eerste- en tweedegraads werkveld.

 

Delen
 

Open dag 5 februari

Meld je nu aan

 

Intake 9 maart 2022

Meld je nu aan