Sanne van Doorn

Sanne van Doorn

Course
Beeldende Vorming voltijd
Class
2012
Specialization

tekenen en schilderen

Email
sannevandoornwerk@gmail.com
Contact
Facebook

Beeldende vorming is voor mij een grote ontdekkingsreis, je weet nooit wat je morgen zult vinden. Dit vind ik terug door het vak zelf uit te oefenen maar ook door les te geven.

Ik word geïnspireerd door alles dat op mijn pad komt. Als beeldend docent moet je al je zintuigen inzetten. Niet alleen om alert te zijn op je leerlingen maar ook door je te laten inspireren door hen. Die wisselwerking van geven en nemen in de lespraktijk zorgt ervoor dat je scherp blijft op je eigen beeldende ontwikkeling.

Natuurlijk zijn er ook kunstenaars en stromingen die mij blijven inspireren. Katharina Grosse is voor mij een grote inspiratie in haar kleurgebruik en de inname van objecten in de ruimte. Haar werk heeft ervoor gezorgd dat ik werk wilde maken dat de toeschouwer laat verbazen. Ook het Abstract-expressionisme laat mij beïnvloeden door hun expressieve en fysieke werkwijze.

Lesgeven geeft mij veel energie en voldoening, ik hoop dan ook dat ik vele klassen mag lesgeven en begeleiden in hun beeldende en creatieve ontwikkeling. Ook zal mijn beeldend werk niet stoppen na mijn afstuderen.

untitled

In mijn werk onderzoek ik gelaagdheid, kleur en vorm. Mijn werk gaat vooral om het overdragen van energie en ik tracht hiermee de toeschouwer te laten verwonderen over kleurspel en gelaagdheid. Mijn werk is vooral gericht op de ervaring.

Downloads

Internship

Dit jaar heb ik stage gelopen op het Veenlanden College te Vinkeveen. Deze stage is een verlenging van de stage die ik in het derde leerjaar heb uitgevoerd.

Het Veenlanden College is een fijne school om te werken, zowel leerlingen als collega's maken de school een plezierige omgeving. Ik heb daar ontzettend veel geleerd en mogen uitproberen en zo ben ik erg bekwaam geworden in het orde houden, inspelen op de leerling en improvisatie.

Ik heb voornamelijk Vmbo-T klassen lesgegeven en heb hierbij ook het gehele jaar examenvak tekenen mogen geven.

Het is een topervaring om een stage van een schooljaar lang te mogen volgen.

Back to list
Share