Anya Troost

Anya Troost

Course
Beeldende Vorming verkort
Class
2013
Specialization

Grafische Vormgeving

Email
anyainbeeld@online.nl

“Creativity is contagious: pass it on!”

Einstein

Het docentschap is een nieuwe uitdaging op mijn weg, die gegaan is langs de Radboud Universiteit (Engels), ArtEZ (Arnhem, grafische vormgeving) en een bestaan als zelfstandig ontwerper en docent grafische vormgeving en zeefdrukken. Dit nieuwe bestaan leert mij dat ik nog lang niet ben uitgeleerd: elke les, elke klas en elke plek brengen nieuwe leermomenten die het lesgeven zo bijzonder maken.

De kunst, mijn gezin, maar bovenal mijn leerlingen.

Ik maak me zorgen over de toekomst van het kunstonderwijs in Nederland. Juist daarom hoop ik de jongere generaties nu nog te inspireren en een beetje liefde en waardering voor kunst en cultuur mee te geven. Respect voor de cultuur waar je in leeft en die van anderen kan de wereld weer een beetje mooier maken.

The Page is the Stage

Omdat ik de deeltijd verkort opleiding heb gedaan, studeer ik niet beeldend af. Mijn onderzoek en scriptie zijn de belangrijkste onderdelen van mij afstuderen. Mijn onderzoek gaat over mediawijsheid, en hoe deze de creativiteit kan beïnvloeden bij het werken met digitale videoproductie. Mijn scriptie gaat over de veranderingen/vernieuwingen die er de afgelopen eeuw in de grafische vormgeving hebben plaatsgevonden.

Other Projects

Als keuzevak heb ik een extra module Altermoderne Kunsteducatie gevolgd.

Internship

Mijn stages heb ik gelopen op het Montessori Lyceum Amsterdam en het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend. Op het MLA heb ik ckv aan vmbo 4 gegeven. Met deze klas heb ik een project Mode en identiteit gedaan met als afsluiting het zeefdrukken van een zelf ontworpen t-shirt. Op het JvE heeft de havo 4 klas bij ckv een digitale videoclip gemaakt en hier heb ik ook mijn onderzoek gedaan.

Back to list
Share