Aranka Vrees

Aranka Vrees

Course
Beeldende Vorming voltijd
Class
2013
Specialization

2D

Email
a.crasvrees@gmail.com

Ik ben Aranka Cras-Vrees, beginnend docent Kunst en Cultuur aan het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn. Naast mijn werk als docent ben ik actief in het maken van tekeningen, wasbeelden en korte filmpjes.

Mijn grote passie ligt in het werken met kroontjespen en Oost-Indische inkt. Deze materialen lenen zich uitstekend voor het maken van kleine gedetailleerde tekeningen.

Het menselijk lichaam dat in staat is zichzelf lichamelijk 'ziek' te maken door emotionele spanning.

De toekomst is een mysterie dat zich pas invult als het niet langer de toekomst is. Volgend schooljaar hoop ik weer werkzaam te zijn als docent K&C aan het Wellantcollege, naast mijn werk op deze school wil ik meer ontdekken in het beeldend proces waarin ik mij nu bevind.

Discidium

Op dit moment werk ik aan een overkoepelend thema genaamd ‘Discidium’ (scheuring). Al mijn werk gaat over de emotionele spanning die een mens in zijn lijf kan opkroppen en hoe dit vertaald kan worden naar tekeningen, wasbeelden en korte films. Een spannend proces waar mijn eindexamenwerk op gericht is, een proces waar nog veel meer in te ontdekken valt.

 

Internship

Momenteel werk ik als leraar in opleiding aan het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn. Hier verzorg ik het vak Kunst en Cultuur voor de onderbouw en geef ik workshops van 6 weken in fotografie en kunsthoeden maken van papier-maché.

Back to list
Share