Robin Kuhlemeier

Robin Kuhlemeier

Course
Beeldende Vorming deeltijd
Class
2014

Ik zie mezelf werken in het kunstonderwijs in een museum, of beeldend onderwijs voor de klas, gecombineerd met een eigen atelier.

Ik laat me liever niet door één soort materiaal belemmeren en gebruik wat ik op dat moment nodig denk te hebben: stift, aquarel, pen, potlood, acryl, houtskool, collage, fotografie, Photoshop en andere 4D-technieken. Een snelle schets vormt voor mij vaak het uitgangspunt en inspiratie om verder te werken met 4D-technieken, op die manier laat ik de extra betekenislaag subtiel doorschemeren. Ik denk dat ik, al doende, altijd zal blijven doorleren in deze disciplines.

Het schijnt onderzocht en bewezen te zijn dat het zien van kunst die je mooi vindt hetzelfde hersengebied activeert als verliefdheid. Dan ben ik als een blok gevallen voor het werk van David Hockney. Hij maakt van alledaagse onderwerpen de meest prachtige werken en laat zien dat juist in het alledaagse veel schoonheid, betekenis en humor zit.

Op de Academie voor Beeldende Vorming heb ik qua beeldend werk mijn eigen stijl kunnen ontwikkelen en lekker veel stages gedaan. Daardoor heb ik waardevolle werkervaring opgedaan op scholen en in musea.

Back to list
Share