Casper Dangerman

In a mind

Waterverf op doek en hout.
In A Mind is een conceptuele installatie waarbij de toeschouwer stapt in het brein van de kunstenaar. Deze installatie laat een gedachtegoed zien die is opgebouwd vanuit verschillende visies op de wereld – denk aan religies en filosofieën.

Vanuit dit geheel vormt het individu zich een idee. Vergelijkbaar met de heilige geschriften, wordt in deze assemblage niet alleen gelet op de interpretatie van de maker, maar ook op die van de beschouwer. Geen idee is hetzelfde, of beter dan de ander.
In dit werk worden vanuit mijn onderbewustzijn beelden bijeen gebracht. Dit surrealistisch automatisme wekt een zekere onvoorspelbaarheid op, waar pas iets mee gedaan wordt zodra het voor mij iets vertrouwds vormt. Dit herkenbare wordt al snel, onderbewust of niet, verbonden aan een al bestaand iets beschreven in bijvoorbeeld de Bijbel.
Ik breng mijn eigen manier om de wereld te verklaren over in de kunsten, maar op zo’n wijze dat het niet bepalend is voor de beschouwer.
Zienswijzen zijn niet statisch, maar aan tijd en ruimte onderhevig. Zo ondergaat mijn visie een constante verandering; een doorlopend proces tot in de eeuwigheid.

Back to list
Share