Jolien Prinsen

Jolien Prinsen

Brieven van een scepticus


Mijn werk bestaat uit illustraties en andere onderdelen die samen een levensgrote collage vormen. De collage heeft elementen die zowel op de muur te zien zijn, als op de grond. Enkele onderdelen zijn tweedimensionaal, andere driedimensionaal. Doordat de toeschouwer wordt uitgenodigd onderdeel te zijn van het werk, is de collage tevens een installatie. De installatie bestaat onder andere uit illustraties van portretten, quotes en planten. 

De werkstrategie die ik hanteer, is het verzamelen van fragmenten die ik bewaar, bewerk, uitvergroot en later in een installatie laat samenkomen. Intuïtie speelt in dit proces een grote rol. Ik werk met het vertrouwen dat zowel in de natuur als in onze geest alles met elkaar verbonden is. Het werk is een zoektocht. In deze zoektocht neem ik de toeschouwer mee in een wereldbeeld waar moeilijke vragen over gelijkheid, het recht van de sterkste, dood of het bestaan van toeval en twijfel, vanzelfsprekend zijn. Voor mij is een werkproces afgesloten wanneer er een boeiend geheel is ontstaan waarbij de toeschouwer wordt meegenomen.

Het werk is vernoemd naar het boek Brieven van een scepticus,waarin de scepticus vragen stelt aan het christendom. In dit werk worden de vragen gesteld aan de reguliere samenleving.

Back to list
Share