Rosanne Holwerda

Rosanne Holwerda

Self Awareness

Wanneer ik mediteer, probeer ik alles los te laten. Wat mij bindt aan deze wereld, deze tijd en dit lichaam. Ik word bewust van mijn gedachten aan verleden, heden en toekomst. Ik laat deze los en breng de focus weer terug bij mijzelf, bij mijn ademhaling, tot mijn hoofd leeg is. Wanneer dat gebeurt, is het net alsof ik droom. Wanneer alle gedachten weg zijn, breng ik de goede terug. De wereld draait weer, de tijd tikt en ik ben terug in mijn lichaam.

Terwijl ik bezig ben met het maken van mijn werk, raak ik in een trance en focus ik mij op de huidige taak, het zetten van de volgende lijn, het tekenen van het volgend object. In de tekening probeer ik mijn gedachten te vertalen naar 2D. Het tekenen van keuzes, vrije wil en de link tussen lichaam en ziel, waarbij ik geloof dat het lichaam verbonden is aan de wereld en de ziel onsterfelijk is.

Mijn beeldend werk is – net als mediteren – voor mij een ontsnapping. Het is een manier om mijn gedachtes in een fysieke vorm te plaatsen en deze met anderen te delen. 

Back to list
Share