Karin Bos

Karin Bos

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
1989
Specialisatie

Tekenen, Schilderen, Grafiek

Website
www.karinbos.info
E-mail
karinbos@xs4all.nl

In 1985 ben ik naar de academie gegaan omdat ik beeldend kunstenaar wilde worden. De academie heeft me de basis geleerd: technieken, goed kijken, en kennis van theorie.
Het echte ontwikkelen van mijn kunstenaarschap begon na mijn afstuderen in 1989 en dat is een proces dat alsmaar doorgaat. Direct na mijn afstuderen heb ik een atelier in Amsterdam gehuurd en in 1990 heb ik een Startstipendium van het Fonds BKVB ontvangen. Ik ben nog altijd fulltime beeldend kunstenaar.

Zichtbaarheid als beeldend kunstenaar is belangrijk, dus ik exposeer veel, ook regelmatig in het buitenland.  In 2017/2018 is er een overzichtstentoonstelling van mijn werk in het CODA Museum in Apeldoorn te zien geweest.
Het betrof een selectie van mijn werk van de afgelopen 10 jaar en veel recent werk waarbij de nadruk ligt op het landschappelijke, de mens in relatie tot de natuur, dat het resultaat is van enkele artist-in-residencies in binnen- en buitenland (o.a. IJsland en Spanje).
Naast mijn olieverfdoeken en werk op papier heb ik deze kans aangegrepen om te experimenteren met voor mij nieuwe technieken, zo heb ik een glasblaasproject gedaan, met tempera geschilderd, etc.

Daarnaast heeft het museum mij uitgenodigd om als gastcurator een begeleidende groepstentoonstelling samen te stellen. 'Expedition Nature', those who wander are not lost. De groepstentoonstelling was tegelijkertijd met mijn solo te zien in het CODA museum.

In 2020 is er een grote solotentoonstelling van mijn werk in Museum CAB in de Spaanse stad Burgos te zien geweest van begin februari t/m eind september waarbij een overzichtscatalogus van mijn werk uitgebracht is. De catalogus Karin Bos - Los ojos del extranjero Expedición naturaleza is drietalig en is bij mij te bestellen.

Terug naar lijst
Delen