Vicky Fasten

Vicky Fasten

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2004
Specialisatie

Teken en schilderen

Website
www.startfinance.nl
E-mail
fasten@startfinance.nl

‘Inspiration is for amateurs. The rest of us just show up and get to work” - Chuck Close
Een kunstopleiding volgen is echt een cadeau voor jezelf. Zorg dat je dit cadeau met zoveel mogelijk mensen deelt en zet je ego opzij. De wereld is toe aan meer creativiteit. Kunstenaars zijn belangrijk voor de maatschappij. Ga ervoor! Ik wil zo veel mogelijke creatieve ondernemers ondersteunen op zakelijk vlak!

Na mijn studie Beeldende Kunst ben ik direct doorgegaan met de universitaire studie Kunstbeleid & Management. Daarna heb ik werkervaring opgedaan bij verschillende adviesbureau’s. Zodoende heb ik nu een mooie combinatie van artistieke en zakelijke kennis.

Inmiddels ben ik mijn eigen bedrijf begonnen en adviseer ik creatieve ondernemers op financieel vlak. Ik help bij het opstellen van begrotingen, aantrekken van financiering, implementeren van nieuwe verdienmodellen.

Het afstuderen in het laatste jaar is heel belangrijk geweest. De tijd die je krijgt om het artistieke proces te ervaren en om jezelf te ontwikkelen als maker.

Stage

Ik heb in het 3e en in het 4e jaar stage gelopen op middelbare scholen. In het 4e jaar was het een LIO (leraar in opleiding)-stage van 6 maanden. Ik moet zeggen dat ik daar nog steeds de vruchten van pluk. Niks is zo leerzaam als een klas pubers die je in bedwang moet zien te houden en ook nog iets moet leren. Ik geef nog steeds veel trainingen en workshops en de didactische basis komt mij iedere keer van pas. Daarnaast heb ik ook bepaalde technieken geleerd hoe je met groepen om moet gaan.

Terug naar lijst
Delen