Daphne Bos

Daphne Bos

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2011
Specialisatie

Film

Volg je gevoel en heb respect voor de mensen om je heen!

Binnen het vakgebied kunst en cultuur wil ik graag andere mensen helpen en vooral mensen die het iets harder nodig hebben dan anderen.

Under Construction

Is het normaal en vanzelfsprekend dat wij mensen alles kunnen? Lopen, rennen, bewegen, spreken, maar ook kleine dingen zoals je brood eten of je tanden poetsen? Deze dingen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend en kunnen ook voor jou ineens afgelopen zijn.

De mensen die je ziet in de film hebben niet aangeboren hersenletsel en hebben te maken met diverse lichamelijke beperkingen, die ze op latere leeftijd hebben opgelopen. Deze mensen zijn onwijs sterk, ondanks dat ze ooit alles gekund hebben proberen ze nu ook zoveel mogelijk weer op te pakken door revalidatie en diverse hulpmiddelen.

Een symbool voor het doorgaan is de rups. De rups staat voor de ontwikkelingsfase, de psychische radeloosheid en is ook een optische belofte voor de toekomst. De rups transformeert in een vlinder, die staat voor de bevrijding en de vernieuwing. Deze transformatie komt terug bij de mensen in de film in de acceptatie van hun handicap en het gebruik van hulpmiddelen waarmee je, in een beperkte vorm, toch weer veel kan doen en kan genieten van het leven.

Scriptie Kunst en Cultuur
Under Construction

Stage

Atelier Kunstig Bekeken en AC de Scholekster

Onderzoek Overdracht
'Achter Slot en Grendel, voor hoelang?' Hoe toegankelijk zijn bedrijfskunstcollecties.

Terug naar lijst
Delen