Sanne Jet Warnaar

Sanne Jet Warnaar

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2011
Specialisatie

3D

Geniet! Je maakt dit maar een keer mee.

 

Mijn oude handvaardigheidsjuf mw. K. Drijvers op het Amsterdams Lyceum: die zag me echt als persoon, met eigen ideeën en creativiteit.

Tijdens mijn stage heb ik een beeld gekregen van hoe het lesgeven op school zal gaan, maar het zal een groot avontuur worden hoe het nou ECHT is om voor de klas te gaan staan. Ik alleen met een klas met leerlingen zonder mijn stagedocent. Maar ik ben vol vertrouwen en vol goede moed om mij vol enthousiasme en creativiteit in dit avontuur te storten. Want als ik een ding geleerd heb van mijn stages is het wel dat ik lesgeven een heerlijk vak vind. Naast het lesgeven vind ik het een uitdaging om de leerlingen, op het creatieve vlak en in hun sociale ontwikkeling te stimuleren, want elke leerling is anders.

Ik werk voornamelijk met resthout en restmetaal. Ik heb bewust voor deze materialen gekozen omdat de natuur er een effect op kan hebben, zo wordt het metaal donkerder en gaat het roesten. En als je hout maar lang genoeg aanraakt, zie je ook daar verkleuringen ontstaan.

Het ontwerp maak ik aan de hand van mijn verzamelde materiaal, wel zie je een rode draad terugkomen in mijn werk. Zo werk ik met strakke vierkante vormen die ik als het ware rijg aan een ronde ijzeren 16mm buis.

Mijn werk kun je onder het kopje minimalistische- en kinetische kunst plaatsen. De door mij gekozen compositie, hoeft niet jouw compositie te zijn en de geïnteresseerde is vrij om daar zelf mee te spelen.

Scriptie
Kunst langs de snelweg

Stage

VMBO School Pantha Rhei, Amstelveen

 

Terug naar lijst
Delen