Frank Bijker

Frank Bijker

Opleiding
Beeldende Vorming verkort
Lichting
2012
Specialisatie

Nieuwe Media- Print

Heb plezier in je werk.

Ik heb hiervoor de studie Multimedia Vormgever afgerond op het Mediacollege Amsterdam. Na deze studie wilde ik mijn kwaliteiten als docent verdiepen zodat ik les kan geven in de richting van Multimedia Vormgeven. En het is me gelukt.....bijna dan, eerst dit afronden.

te kijken naar iets wat interessant is...

Werken en plezier!

Kwaliteit/Kwantiteit

KUNST: het vermogen om schoonheid te scheppen en esthetisch genot op te wekken....

In mijn werk wil ik een blik werpen op de communicatie tussen mensen. Ik ben begonnen met een onderzoek hoe je met mensen in contact komt in het openbaar vervoer. Dat onderzoek heb ik ook zelf uitgevoerd. Met ups en downs ben ik gaan kijken hoe ik dit kon verwerken in beeldend werk. Ik ging mensen fotograferen die bezig waren met sociale media en deze foto's ging ik bewerken met de computer. Deze foto's combineerde ik met tekst welke ik verkreeg door gesprekken die ik voerde met in het openbaar vervoer, stage school en mensen van de studie. Als snel realiseerde ik me dat deze gesprekken redelijk beperkte informatie gaven. Van een avondje stappen met de matties tot aan wat voor boodschappen hij ging halen.

Toen ben ik verder gaan kijken hoe ik mijn onderzoek nog meer kon verduidelijken. Ik hing een poster op met alleen een afbeelding er op. Hier mochten mensen tekst bij schrijven. De meest schunnige teksten en de geslachtsdelen vlogen over het papier.

Na veel nadenkwerk kwam ik op het idee om deze niet zo vriendelijke tekst te gebruiken in mijn werk. Deze teksten ben ik vanuit een ander oogpunt gaan bekijken, zodat het toch een postitief verhaal wordt.

Downloads

Stage

Ik geef les op het mediacollege Amsterdam (ja, die school waar ik ook ben afgestudeerd). Hier geef ik lessen ICT, Projectbegeleiding en Premiere.

Terug naar lijst
Delen