Lettie Havinga

Lettie Havinga

Opleiding
Beeldende Vorming deeltijd
Lichting
2012
Specialisatie

2D

Contact
Facebook

Kijken is heerlijk!

Mijn passie voor kunst beperkt zich niet tot één discipline. Mijn afstudeerwerk bestaat uit grote tekeningen, waarin ik ieder lijntje intensief heb beleefd. Maar ook van fotografie, keramiek en houtbewerking kan ik ontzettend genieten. Er valt nog zoveel te zien, maken en ontdekken!!!

Ik ben er de afgelopen jaren achter gekomen dat met name de mensen die dichtbij staan een belangrijke inspiratiebron zijn geweest in mijn beeldend werk. Door voor hun of met hun te werken is het werk pas echt waardevol geworden.

Ik wil mijzelf graag beeldend blijven ontwikkelen, zowel in de breedte als de diepte. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk een baan te vinden waarin ik de kennis en ervaring die ik in deze opleiding heb opgedaan kan toepassen. En het liefst combineer ik dit ook nog met hetgeen ik in mijn vorige opleiding sociale psychologie en in het eerdere projectmatig werken met jongeren heb geleerd.

Verhoudingen

'Kijk, zei de dwerg tegen de mier, hoe groot ik ben!'
(Romain John van de Maele)

Kinderen zijn dapper. Als je ze over hun bolletje aait, besef je vaak niet hoe reusachtig groot jij eigenlijk bent. Ik heb mij geprobeerd te verplaatsen in een éénjarige en heb de wereld opgeblazen om zo dicht mogelijk in de buurt te komen bij de manier waarop zij zich tot de wereld verhoudt. Deze zoektocht heeft geresulteerd in een viertal tekeningen, waarin de grootte, de positie en de afsnijding bijdragen aan het gevoel klein te zijn.

Mijn oppaskinderen zijn de inspiratiebron achter dit werk. Ik wil Coco, Pepe en Juno dan ook heel erg bedanken!

Stage

Ik heb het afgelopen half jaar stage gelopen op het Felisenum Gymnasium te Velsen Zuid.

Voorgaande stages heb ik gelopen op het Montessori College Amsterdam (havo/vwo), het Amstelveen College (vmbo-onderbouw) en de Scholen Gemeenschap Lelystad (vmbo-bovenbouw). Tevens heb ik een heel interessante projectstage gelopen ism Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer en kunstenares Sasha Tieman.

Terug naar lijst
Delen