Veerle van Veen

Veerle van Veen

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2012
Specialisatie

Nieuwe media en 2D

"You're a professional so act like one"

Ik ben Veerle van Veen, een jonge dame van 22 jaar. Ik zit momenteel in mijn afstudeerjaar van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving. Ik kan niet wachten tot ik mijn hbo-diploma op zak heb. Ik vind het een mooie gedachte dat ik binnenkort kunst kan combineren met het overbrengen van informatie aan verschillende doelgroepen.

Alles wat op mijn pad komt.

Ik heb veel ervaring opgebouwd in de afgelopen vier jaar, maar toch heb ik nog geen specifieke visie voor de toekomst. Wel zal ik graag verder willen studeren. Ik ben tenslotte nog maar 22 jaar en in de bloei van mij leven.

Samensmelting

Samensmelting is een werk gebaseerd op het begrip 'integratie'. Het begrip 'integratie' staat heden ten dage voornamelijk in een negatief daglicht door de politieke lading die het nu vooral heeft gekregen. Maar het begrip 'integratie' heeft meer betekenissen. Het staat ook voor een samensmelting van verschillende componenten. Deze samensmelting wil ik door middel van een installatie met stof en animatie weergeven.

Stage

Ik het afgelopen jaar heb drie totaal verschillende, maar ook zeer leerzame stages gelopen.

Ik heb een aantal weken animatielessen gegeven bij Moniek van der Kaaden. Tijdens deze stage heb ik aan verschillende groepen van verschillende niveaus les gegeven in animatietechnieken. Meer informatie over de workshops is te vinden op de website www.animatietafel.nl.

Tijdens mijn projectstage 'Kunstnomade' ben ik afgereisd naar Bamako, de hoofdstad van Mali. Ik liep hier stage namens de stichting Kunstnomade, een initiatief van de docenten Rosalie van Deursen en Ans Hom. Meer informatie over dit project (en mijn blog) is te vinden op www.kunstnomade.nl en www.inzamelingsactiemali.nl.

Daarnaast heb ik stage gelopen bij het Tropenmuseum. Hier heb ik verschillende taken uitgevoerd. Ik ben bezig met het ontwerpen van een fototentoonstelling in de galerieruimte van het museum. De fototentoonstelling gaat over de ontdekkingsreis van twee Nederlanders die in 1930 Ethiopiƫ hebben bezocht. Dit viel tegelijkertijd met de kroning van Hailie Selassie. Paul Faber, conservator Afrika van het Tropenmuseum, heeft mij begeleid bij het proces. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op 11 oktober 2012.

Daarnaast heb ik ook een aantal educatie workshops ontwikkeld die op dit moment worden uitgevoerd in het Junior Tropenmuseum. Voor dit gedeelte van mijn stage had ik een andere begeleider, namelijk Gundy Van Dijk, educatie medewerker voor het Tropenmuseum.

Terug naar lijst
Delen