Gabriëlle Bosman

Gabriëlle Bosman

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2013
Specialisatie

Film en fotografie

Website
gbosman.weebly.com
E-mail
gabriellebosman@live.nl

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

Vroeger bedreef ik verschillende kunstdisciplines en blonk ik nergens in uit. Ik was overal wel goed in. Ik heb deze opleiding gekozen om meerdere redenen: talenten te coachen, van mijn hobby mijn beroep maken (lees: kunstenaar worden) en uit te zoeken waar ik nu in uitblink.

Mijn passie is fotografie en film. In de vier jaar van mijn opleiding is dit ook de kunstdiscipline geweest waar ik mij het best in heb ontwikkeld en ik heb ontdekt dat ik hier meer in wil uitblinken dan in andere kunstdisciplines.

Mijn verleden, plotselinge gebeurtenissen (liefde, pijn, verdriet, etc.) en esthetiek (bijvoorbeeld gevoelens en schoonheid).

Ik hoop aan de slag te gaan als kunstdocent (breed opgeleid) en als kunstenaar (fotografie en film).

Human Kaleidoscope

Ik heb plezier in zien, ruiken, proeven, aanraken en horen en ik ben altijd verheugd en verrukt over mooie voorwerpen, mooie woorden, muziek, vormen en kleuren, harmonie en evenwicht. Ik ben dan ook zelf verheugd van mijn werk door de zintuigelijke prikkels die het uit. De symmetrie, de regelmatige ritmes, naakte lichamen en de sensuele spanningen om dit weer te doorbreken.

Om de sensualiteit naar voren te brengen maak ik gebruik van naakte lichamen die zichzelf strelen en of aanraken. De schoonheid van de kleuren, vormen, verhoudingen geven voor mij de natuur aan en om dit te doorbreken maak ik gebruik van een vervreemdingseffect, de symmetrie. De symmetrie is geen ongewoon gebruik van onze natuur, want wij kiezen een partner op basis van de symmetrie van ons eigen gezicht. Hier kijken wij ook naar kleuren, vormen en verhoudingen.

Ik wil met mijn kunst reacties en emoties provoceren door de sensualiteit nauw samen te laten gaan met de tegengestelde kracht afschuw/ walging. Dit uit zich in mijn werk tot seksualiteit of het visueel zien van een orgaansysteem. Hoe dan ook geniet ik van het idee dat men niet goed weet of ze willen blijven of weg moeten gaan.

Overige projecten

Zomerschool Amsterdam Noord vanuit de Academie voor beeldende vorming in samenwerking met het SKC.

Stage

Ik heb een schooljaar een didactische stage gelopen op middelbare scholen, zie mijn CV. Hier heb ik zelfstandig lessen gegeven en overgenomen.

Terug naar lijst
Delen