Janna Runderkamp

Janna Runderkamp

Kunst kunnen maken is voor mij alles, het is mijn rust in me soms wat hectische hoofd.

 

Patronen, herhaling, natuur, kleuren, vormgeving, design.

Het liefst geef ik workshops. Ik werk nu bij Voila Walhalla. Dit is een bedrijfje opgezet door 1 vrouw. Hier heeft ze haar eigen winkeltje en geeft ze workshops en hierbij help ik. Hier heb ik zoveel geleerd, en ik hoop dat ik er nog veel meer kan leren.

Mr. Ollie & Family

De afgelopen jaren staat de uil centraal in mijn werk. Zo'n twee jaar geleden woonde ik midden in de stad (Haarlem) op een klein zolderkamertje. Één van mijn huisgenootjes vertelde mij dat er 's avonds uilen waren en was er zelf doodsbang voor. Ik was gelijk enthousiast! Ik had nog nooit een uil gezien.

Vanaf toen ben ik iedere avond rond de schemering naar de uilen gaan kijken en ze gaan fotograferen. Ik vond het fascinerend dat ik vaak alleen een schim voorbij zag komen en een hard gegil waar je kippenvel van krijgt. Het was zo mysterieus.

In de lente kwamen er zelfs uilskuikens! Dit was één groot feest voor mij, want nu waren ze ook overdag te zien.

 

Toen hier een lichte obsessie begon kon ik het niet laten om er geen werk over te maken. Vorig jaar was dit nog veel naar aanleiding van de foto's en dit jaar ben ik een andere kant op gegaan.

Ik ben me meer gaan bezighouden met vormgeving en heb 1 uil ontworpen, Mr. Ollie. En aan de hand hiervan ben ik werk gaan maken. Ik hou van patronen en herhalingen. Dit zie je ook terug in mijn werk.

Later toen ik al meerdere tekeningen had heb ik er een familie bijgemaakt, een uilskuiken en een Mama uil. En ook deze heb ik op verschillende manier en met verschillende patronen ingevuld.

Daarnaast heb ik er ook nog andere dingen meegemaakt, zoals op stof bedrukken en hier dan weer kussens, tassen, e.d. van gemaakt. Ik heb sieraden gemaakt uit hout/plexiglas met lasertechniek.

 

Wat je nu in de expositie ziet is een selectie van wat ik dit jaar heb gemaakt.

Terug naar lijst
Delen