Rosanne van der Meer

Rosanne van der Meer

Opleiding
Beeldende Vorming verkort
Lichting
2013
Specialisatie

Grafiek

Website
www.rosannevdmeer.com
E-mail
rwi.vdmeer@gmail.com

Na de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag heb ik in twee jaar mijn docentenbevoegdheid gehaald op de AHK. Naast mijn interesse in de kunsteducatie ben ik ook werkzaam als beeldend kunstenaar in Haarlem. Mijn achtergrond is grafiek, maar ik maak ook schilderijen en wandsculpturen. Meer weten? Kijk dan op www.rosannevdmeer.com.

-

Omdat ik al een kunstacademie heb afgerond, studeer ik alleen theoretisch af en heb ik geen afstudeerwerk. Hierboven zie je twee werken die ik afgelopen jaren heb gemaakt: een schilderij (2011) van 100x80 en een wandsculptuur (2010) van 210X180.

Overige projecten

Mijn scriptie gaan over de positie van vrouwelijke kunstenaars in de huidige Nederlandse kunstwereld.

Stage

Afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij Artiance Speciaal. Dit is een kunstopleiding van vier jaar voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Ik heb hier ontzettend veel geleerd en heb gemerkt dat ik het werken met moeilijk lerenden erg leuk vind. Daarnaast heb ik hier mijn Kunst Educatief Onderzoek gedaan, waarbij ik gekeken heb welke manier van kunst beschouwen het beste aansluit bij deze doelgroep. Hieronder vind je mijn artikel over dit onderzoek.

Terug naar lijst
Delen