Alina Blasquez

Alina Blasquez

Opleiding
Beeldende Vorming voltijd
Lichting
2014

Mimesis

Het werken met textiel is mijn basis. Ik ontwikkel mij door de oude ambachtelijke manier van textiel maken te leren en anderzijds door daar nieuwe innovatieve ontwikkelingen bij te betrekken. Tijdens mijn stage in het Textielmuseum deed ik veel onderzoek naar de combinatie van textiel en technologie. Ik experimenteer met combinaties van textiel en andere materialen. Op dit moment combineer ik textiel met plastic en papier. Doorschijnende materialen, om te benadrukken dat kleding het lichaam niet moet verbergen, maar juist een verlengstuk moet zijn.

Kunstwerken die uit een interessante combinatie van materialen bestaan doen mijn hart acuut sneller kloppen. Met een kleurensensor en een Arduino chip probeer ik mijn kledingstukken van kleur te laten veranderen. Arduino is een open source computerplatform voor het maken van creatieve objecten die reageren op hun omgeving.

Mijn eigen werk bestaat vaak uit kleine elementen die samen een constructie vormen. Dat maakt het erg arbeidsintensief, maar juist dat geeft mij voldoening. Veel van mijn inspiratie vind ik in de natuur. Ik probeer natuurlijke verschijnselen na te bootsen. Mijn afstudeerwerk is een octopus die van kleur verandert.

Door mijn studie aan de Academie voor Beeldende Vorming ontdekte ik mijn talent; iets waar ik anders misschien nooit achter gekomen was.

Terug naar lijst
Delen